DEGUSTACIJA V KLETI PRIDELAVA NAŠIH VIN NAŠA VINA NAŠ DOMAČI KRAJ NAŠA ZGODOVINA


Bela vina

  Pinela

  Zelén

  Stik

  MalvazijaRdeča vina

  Merlot

  Cabernet sauvignon

  Melabri
RDEČA VINA

Merlot

Je (po mnenju mnogih) francoski kralj rdečih vin. Posebna poteza vipavskih merlotov pa je svežina oziroma neka posebna živahnost, ki ni ravno značilnost njegovih vrstnikov drugod po svetu.

Tovrstno vino je privlačne češnjevo rdeče barve in je kristalno bistro. Njegova cvetica odseva celo paleto rdečega sadja in gozdnih sadežev, med katerimi se že pojavljajo terciarne note, značilne za starana rdeča vina – tudi v okusu lahko doživljamo zrelo sadje, lesne zaznave, pri čemer se prijetni in zglajeni tanini harmonično vklapljajo v krepko, polno telo.

Cabernet sauvignon

Je suho rdeče vino privlačne rubinaste barve z vonjem po rdečem sadju. Svoje dobre lastnosti izraža že v cvetici. Po okusu še vedno sadno, lahko bi rekli celo sveže in z žametnimi tanini, je to vipavsko vino skladno in prijetno pitno. Lepo spremlja številne jedi, še posebej mesne. Brez dvoma gre za vino, ki je pitno že danes, lahko pa ga v svoji kleti hranimo še nekaj let.

Melabri

Je zvrst dveh rdečih velikanov. Cabernet sauvignon predstavlja 60 %, za vse ostalo poskrbi Merlot. Vino je intenzivno rubinasto rdeče barve, temu primerna je tudi gostota. Vonj je bogat, fin, intenziven. V njem začutimo suho rdeče sadje s poudarkom na suhih slivah. Vino je macerirano 30 dni in odležano, delno v velikih hrastovih sodih, delno v barik sodčkih.
Merlot

Cabernet Sauvignon

Melabri
PRI NAS STE VEDNO DOBRODOŠLI          KONTAKT

© 2019